Avui anem a parlar d’alguna cosa que veníem debatent en els vehicles mentre tornàvem d’una instal·lació nova que hem realitzat a Girona.

El Peatge per autoconsumir energia de les nostres plaques solars.

Un dels ajudants que tenim, ens ha preguntat si hi havia peatge per l’energia del sol que autoconsumim a la nostra casa. És per això que nosaltres hem recollit dels fons el reial decret, i explicat novament que succeeix en aquests moments.

Existeix un peatge per autoconsumir de l’energia solar?

Sí, existeix, però hem d’anar un pas més enllà i esbrinar quan i on s’aplica el peatge ja que NO tothom ha de pagar el famós peatge.

Anem a començar classificant com fa el reial decret.
Aïllada: No està connectada en cap punt amb la connexió de xarxa per part de la companyia elèctrica (Endesa, Iberdrola, semblants).
Autoconsum: Tenim plaques que utilitzem per generar la nostra pròpia electricitat, i reduir així les factures de la llum.

Qui paga el joiós peatge per autoconsumir?

Bé, dins de la modalitat de autoconsumo el reial decret distingeix entre les instal·lacions de menys de 10kw i les de més de 10kw.
Les de menys de 10kw de potència instal·lada (fent referència als panells solars) estan EXEMPTS de pagar els peatges.

No obstant això, què succeeix amb les superiors a 10kw?

D’aquestes segons cada cas en concret, algunes pagaran més que unes altres. Cadascuna de les instal·lacions són sotmeses a estudis per esbrinar si realment tocaria pagar molt, poc o gens ni mica.
Generalment el peatge ve inclòs en el preu kwh des que la indústria instal·la les plaques fotovoltaiques.
Després s’afegeix de forma anual un altre peatge per kw instal·lat fent referència a terme fix. Aquest increment sol ser relativament petitm, segons el tipus d’instal·lació que fem.

Tenim casos de ser aproximadament 30€ anuals.

Si voleu rebre mes informació no dubteu a enviar-nos un email.